Kategórie: |Prečítané za 2,2 min|431 slov|

Túto problematiku sme prednedávnom riešili v našom spoločenstve s animátormi
birmovancov, ktorí museli prejsť do stretávania sa cez ZOOM. Naši animátori sú veľmi
šikovní a spolu sme dali dokopy zopár tipov, s ktorými by sme sa chceli s vami podeliť.


1. Úvodná konverzácia
 – skús si pred stretkom pripraviť 1-2 zaujímavé otázky, ktoré by si sa mohol/mohla pýtať mladých počas toho ako sa budú prihlasovať do ZOOMu. Je to skvelý nástroj k tomu, aby ti na začiatku nevzniklo „trápne“ ticho a zároveň sa môžete neformálne o sebe dozvedieť viac (napr. Za čo je ten konkrétny človek za poslednú dobu najviac vďačný, …)

2. Rozdeľovanie do skupiniek – ak ste viacerí animátori je vždy skvelé „rozbiť“ skupinku tým, že sa dáte do menších skupiniek, v ktorých môžete s mladými lepšie komunikovať a interagovať. Osvedčilo sa nám napríklad sa v rámci stretka rozdeliť na dievčatá a chlapcov.

3. Online nástroje – mladí, ktorí sa medzi sebou nepoznajú sú veľmi radi, keď môžu ostať v anonymite. Využi to ako jedno veľké pozitívum pre teba, z ktorého môžeš počas online stretiek ťažiť a to tak, že im budeš dávať cez dostupné online nástroje ako je Mentimeter, Sli.do či Kahoot rôzne prieskumné otázky, či kvízy.

Môžeš sa o nich dozvedieť hlbšie veci, než by si sa ich pred celou skupinkou spýtal/spýtala na názor.

4. Osobný prístup – mimo vašich stretiek im zvlášť píš alebo volaj, zaujímaj sa o nich, buď im blízko, vytváraj vzťahy. Mladí nič neocenia viac ako takýto skutočný záujem o nich.

5. Teambuildingy – neformálnosťou, hrami a zábavou si získaš ich srdcia. Hrávajte sa na stretkách hry, vymýšľajte si aktivity, zabávajte sa. To bude to, čo si navždy zapamätajú.

6. Napíšte im list – Čo si na nich vážiš? Ako ich vidí Boh? Napíš im pravdy o nich založené na Biblii. Následne získaj od nich adresy a pošli im tieto listy domov alebo ak bývate pri sebe, roznes im ich do ich schránok. List im ostane navždy.


Tak poď na to! Povzbudzujem ťa, buduj vzťahy v tvojom stretku. Ani nevieš ako práve

teraz ťa druhí potrebujú.

Autor: Katarína Gabrielová