Kategórie: , |Prečítané za 2,5 min|492 slov|

Radi by sme vám predstavili zopár tipov na to, ako ozvláštniť a zefektívniť vašu službu deťom či mladým. Predstavíme vám niekoľko aplikácií, s ktorými máte o zábavu na stretkách či letných táboroch postarané.

ACTIONBOUND

Alebo pokladovka moderne. Aplikácia Actionbound je akýsi sprievodca cestou objavovania. Interaktívna aplikácia, ktorú si môže každý mladý zadarmo stiahnuť do svojich smartfónov a vydať sa na cestu samostatne alebo v skupine bez toho, aby počas vykonávania aktivít potreboval pripojenie na internet. Takto viete posilniť súťaživosť alebo naopak tímovosť mladých pomocou gamifikácie, tým, že prenesiete herné prvky ako je napríklad zbieranie bodov, fotiek, robenie kvízov, turnajov, skúmanie máp či pochopenie kompasov do reálneho sveta.

Použitie: hľadanie pokladu, prehliadka miest pomocou GPS súradníc a vopred zadaných kódov, denné výzvy, online escape room, ice-breaking, teambuilding a iné.

Viac o Actionbound: https://en.actionbound.com/

Ako sa tvorí Actionbound nájdete na tomto linku: https://en.actionbound.com/stepbystep

SLI.DO

Sli.do je aplikácia, pomocou ktorej viete zapojiť do nejakej témy alebo programu aj publikum tak, že publikum vie počas programu dávať otázky na rečníkov a pýtať sa, čo ich zaujíma. Účastníci tiež vedia hlasovať za položené otázky, ktoré ich najviac zaujímajú, a tým sa tieto otázky dostanú na popredné priečky, a tak majú vysokú pravdepodobnosť, že sa aj zodpovedajú. Výhodou je aj to, že mladí môžu ostať anonymní, a tak sa nemusia báť, čo si kto o ich otázke pomyslí.

Použitie: zapojenie publika pomocou kladenia otázok

Viac o Sli.do: https://www.sli.do/

MENTIMETER

Mentimeter je sčasti podobná aplikácia ako Sli.do. Pomocou Mentimetru si viete vytvoriť na začiatku témy prieskum aj pomocou ankety, aby ste vedeli ako účastníci zmýšľajú, viete vytvoriť rôzne kvízy, otázky na ktoré majú účastníci počas prednášky odpovedať a iné.

Použitie: zapojenie publika pomocou ankiet, kvízov, otázok

Viac o Mentimeter: https://www.mentimeter.com/

KAHOOT.IT

Kahoot.it je pomerne známa aplikácia, pomocou ktorej viete vytvoriť interaktívne kvízy pre mladých na akúkoľvek tému. Tiež viete cez ňu spraviť prieskumy, aby ste zistili, čo mladí potrebujú alebo aké majú hodnoty, aby ste s nimi vedeli pracovať ďalej.

Použitie: kvízy, prieskumy

Viac o Kahoot.it: https://kahoot.com/schools-u/

Viac o jednotlivých aplikáciách sa dozviete na ich weboch.

Bližšie vysvetlenie a návod na použitie niektorých aplikácií nájdete vo webinári „Praktické tipy na online stretká“ na webe https://ezksm.sk/inspiruj-sa/

 

Autor: Katarína Gabrielová